Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 05 lut 2011 14:22:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 23 wrz 2006 15:15:44
Posty: 1620
Lokalizacja: Czyżew
Witam, kolega posiada dekoder z HDD swego czasu nagrał kilka bajek i chce przegrać na płytki, ale nie wiemy jak się za to zabrać, bo rozkręcenie tunera i wyjęcie HDD odpada z uwagi na plomby gwarancyjne. Podłączenie pendrive do USB też nie daje rezultatu, czy ktos ma patent na to?

_________________
Wi-Fi


Na górę
Post: sob, 05 lut 2011 14:28:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15531
Lokalizacja: Wrocław
wyjmować nawet nie masz po co - dane z vod/satelity są zaszyfrowane na dysku.

kamerka ;-) ew. na wyjsciu eurozłącza możesz (na HDMI też masz blokade tego - nie kupisz sprzętu, który Ci rozszyfruje obraz i zapisze)

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: sob, 05 lut 2011 17:28:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7387
Przelotka component to najsensowniejsze rozwiązanie, chyba że materiał jest nagrany w jakości SD to zwykła karta telewizyjna się nada z wejściem S-Video.

_________________
www.okitech.pl


Na górę
Post: ndz, 06 lut 2011 13:33:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4382
Lokalizacja: woj Śląskie
wiktor pisze:
Podłączenie pendrive do USB też nie daje rezultatu, czy ktos ma patent na to?


Złącze USB w tym tunerze jest przygotowany tylko pod odbiornik TV cyfrowej naziemnej czyli DVB-T

_________________
Jardo


Na górę
Post: ndz, 06 lut 2011 15:32:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 14:59:55
Posty: 1381
Lokalizacja: Rzeszów
Jardo pisze:
wiktor pisze:
Podłączenie pendrive do USB też nie daje rezultatu, czy ktos ma patent na to?


Złącze USB w tym tunerze jest przygotowany tylko pod odbiornik TV cyfrowej naziemnej czyli DVB-T


i do ładownia telefonu:)


Na górę
Post: wt, 08 lut 2011 18:52:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 15841
Lokalizacja: Nowa Ruda
IMHO - mozna juz kupic dekryptory HDMI usuwające HDCP.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: wt, 08 lut 2011 20:29:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2277
wiktor pisze:
Witam, kolega posiada dekoder z HDD swego czasu nagrał kilka bajek i chce przegrać na płytki, ale nie wiemy jak się za to zabrać, bo rozkręcenie tunera i wyjęcie HDD odpada z uwagi na plomby gwarancyjne. Podłączenie pendrive do USB też nie daje rezultatu, czy ktos ma patent na to?


Ja mam bardzo dobry: zrezygnowac z TVN kupic cyfre i normalny Tuner z PVR. Jak ogladalem te super przedstawienia ADB w TVN zastanawialem sie ilu jeleni trafia ?


:):):):):):):)

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: śr, 09 lut 2011 1:32:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7387
Tym razem się z Tobą @games nie zgodzę: dekoder n'ki z PVR'em jest jednym z mniej zawodnych urządzeń tego typu na rynku. Mało który sprzęt innego producenta ma choć w przybliżeniu podobne funkcje i bezawaryjność.

Sam go używam na co dzień od 2 lat i nie ma z nim najmniejszego problemu. Co prawda nie zgrywam z niego materiału i nie dzielę się filmami na peb.pl, jednak do normalnego użytku domowego to urządzenie jest bardzo dobre: przejrzyste menu, szybkość przełączania kanałów, wysoka czułość głowicy DVB-S2, intuicyjny pilot.

Wiem że jak komuś potrzeby jest dobry-,-szybki-i-wszystko-mający-tuner to może sobie wybrać dreamboxa za sporą kasę. Pytanie tylko kto się na to zdecyduje przy dzisiejszym penis... wykonaniu elektroniki i jej awaryjności. Lepiej wymienić sobie taki tunerek z 500gb dyskiem "made by ITI" co rok-dwa i mieć resztę w głębokim poważaniu :)

_________________
www.okitech.pl


Na górę
Post: śr, 09 lut 2011 12:24:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2277
Dobrze ze nie wiesz ile tych bezawaryjnych dekoderow wraca do zielonej gory na serwis.

Ja mam DM7000 od ponad 8 lat fakt kosztowal duzo ale w kazdej chwili moge zgrac nagrac przegrac co tylko chce. DM500 kosztuje dzis grosze i jedyna jego wada jest chyba tylko brak HD.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: śr, 09 lut 2011 13:37:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 08 paź 2006 22:37:17
Posty: 1416
Lokalizacja: Wrocław
Cytuj:
Mało który sprzęt innego producenta ma choć w przybliżeniu podobne funkcje i bezawaryjność.

No nie przesadzaj, funkcjonalność dekodera N jest zadna, porównywalna chyba tylko z najtańszymi dekoderami SD .
Fakt, jest bezawaryjny - przynajmniej u mnie sie nie popsuł ale nie nie wiedziałem jaki jest kiepski dopóki nie sprawiłem sobie dreamboxa z cyfrą , jak chcę sobie nagrać coś z tv to po prostu odpalam kompa i nagrywam po lanie . To samo z oglądaniem tv - kanały SD chodzą bez zająknięcia nawet przez moje domowe wifi.
No i nie zgodze sie z tym,że dekoder N ma jakąś specjalnie czułą głowice - potrafił się zaciąć , bo mam kiepsko ustawioną antenę (miasto, nieco przysłonięta) a dreambox chodzi bez zacięć .
Do tego prawie minuta na uruchomienie tego cudaka .
Nie, N-ki nigdy więcej nie wezmę, m.in dlatego ,że ma durną politykę dekoderową. No, może kiedyś w w końcu sprawię sobie iptv, to będę miał za darmochę TV

_________________
http://gwarnet.pl


Na górę
Post: sob, 12 lut 2011 12:04:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 20 kwie 2008 13:40:07
Posty: 590
Lokalizacja: powiat lubliniec
nie no panowie, mam w domu polsat, cyfre i od roku N-ke.
przerabiałem już kilka tunerów HD, ale N-kowy naprawde przy innych jest cichy i bezawaryjny.
największy badziew miałem z C+, dziadostwo było głośne, samo się włączało w środku nocy i wieczne zwisy..
oczywiście, odnoszę się do tunerów które operatorzy nam wciskają.

co do nielegalnego kopiowania nie będę zabierał zdania, wystarczy że na forum wszyscy są uczciwi i "napiętnują" podobne działanie u siebie w sieciach

M.

_________________
10 x DWDM 10G ORANGE BGP-TKT-THINX-EPIX-POLMIX GPON-GEPON


Na górę
Post: sob, 12 lut 2011 16:06:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2277
Nikt tu nie mowi o nielegalnym kopiowaniu, zreszta kopia na potrzebny indywidualne jest chyba dozwolona. Majac "normalny" Tuner mozna powycinac reklamy i ogladac bez tego syfu ulubione filmy w dowolnej chwili.
Niewiem jak teraz ale jeszcze do niedawna tuner TVN z PVR mial te zalete ze dysk napierdzielal 24h/dobe.

Zreszta w TVN nie ma nic wartosciowego do ogladania oprocz kilku kanalow. O programach informacyjnych nie wspomne bo sluchajac tego "KRZYKU" na TVN24 i podobnych mozna szybko zwariowac. Jakby informacji nie mozna bylo przekazac normalnym glosem juz o chinskich akcentach i nowomowie nie wspomne.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: pt, 18 lut 2011 21:13:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 05 wrz 2007 18:31:04
Posty: 215
Lokalizacja: 52°10'31"N 22°17'09"E
Xaveri z forum n.pl pisze:
Ja to robię tak:
Materiał z nbox recordera przegrywam z konieczności przez eurozłącze (dokładniej standard: S-Video) za pomocą EasyCAP USB Video Grabber (najtańszy sprzęt jaki jest, ale uważam że za tą cenę jakość bardzo OK).
nbox ustawiony jest przy tym na telewizor panoramiczy, więc materiał HD konwertowany do PAL (720x576) - proporcje 5:4 podlega deformacji - kompresji, ale przynajmniej nie ma pasów na górze i na dole (jak przy ustawieniu zwykłego TV).
Dzięki VirtualDub obraz jest następnie czyszczony z przeplotu i skalowany z powrotem do formatu 16:9 w rozdzielczości 1/4 FullHD (1/2 wysokości i 1/2 szerokości). 1/4 HD z prostego powodu 1080/2 = 540 - mała redukcja rozdzielczości w pionie i rozciągnięcie obrazu w poziomie do ~135% źródła. Potem bardzo delikatne wyostrzanie i kompresja dobrana do nośnika docelowego.

_________________
Radioactive@Home.org


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 24 lip 2016 0:30:18

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl