Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 04 mar 2012 20:41:58 
   Tytuł: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 13 sty 2009 23:43:49
Posty: 132
Kupiłem do testów owo urządzenie i jako klient chodzi ok nie gubi pakietów itp.
Ale jeżeli go ustawie w trybie AP i podepnę się do niego po radiu to dzieją się dziwne rzeczy.
Wylatują pingi co chwila strony się przycinają...
Już nie wiem. Czy coś źle ustawiam czy co.
Urządzenie jako klient chodzi super. Jako AP lipa i to tylko jednym komputerem się podpiołem, więc obciążenia żadnego...
Co moze być nie tak?


Na górę
Post: ndz, 04 mar 2012 21:49:09 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 10 kwie 2011 17:55:49
Posty: 55
soft jaki? moc (chyba nie na full)? sygnały? może inny kanał? z jaka antena pracuje?


Na górę
Post: pn, 05 mar 2012 20:32:25 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 13 sty 2009 23:43:49
Posty: 132
Soft standardowy. Bullet ustawiony jako AP moc na minimum, siła sygnału prawie na full( do testów urządzenia od siebie ustawione na ok 20 m). Na bazie i próba z dookólą i sektorową, jako odbiornik zwykła karta mpci w laptopie. rózne kanały ustawiałem i to samo. A jako klienta ustawię tego Bulleta to śmiga jak dziki...


Na górę
Post: pn, 05 mar 2012 23:59:52 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2050
a może napisz czy to wersja M czy zwykły bo ja jakoś nie miałem i nie mam z tym problemu

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: wt, 06 mar 2012 1:59:40 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 17 gru 2010 18:06:45
Posty: 425
Lokalizacja: Rybnik
Miałem dokładnie to samo. Bullet Hp na 2,4 pingi ogromn r zrywanie itd. dopiero powrót zwyklej karty i MT naprawiło systaucje. 3 szt Bulleta i to samo. Bulllet jako AP nie nadaje się (nie wiem dlaczego)

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Na górę
Post: wt, 06 mar 2012 19:32:02 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4461
ktoś się jeszcze wypowie w tej sprawie??
mam 4 bullety (zwykłe) na 2,4 jako ap i działają w miarę dobrze.
Teraz szykuje mi się podmianka kolejna i wziąłbym bulleta m2 coby sobie eter przejrzeć... jest sens pchać się w to??


Na górę
Post: wt, 06 mar 2012 19:41:33 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 23 lut 2010 17:23:14
Posty: 267
Lokalizacja: Lithuania
M5 tez to samo?
Czy dobrze dziala?

_________________
Mogą być błędy z polskiego, jestem z Litwy


Na górę
Post: wt, 06 mar 2012 19:57:11 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 13 sty 2009 23:43:49
Posty: 132
http://allegro.pl/ubiquiti-bullet-2-zas ... 57911.html taki kupiłem


Na górę
Post: wt, 06 mar 2012 21:54:55 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2050
ja mam bulleta zwykłego na 5 i nie mam problemów
kolega ma chyba ze 10 zwykłych i z 10 m2 i bez problemu
a tandem M5 i dookolna a do nich loco M5 lub AGM5 chodzi bez zajakniecia

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: śr, 14 mar 2012 0:47:13 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 10 kwie 2011 17:55:49
Posty: 55
wszystko zależy od eteru iii tego jak to skonfigurujesz, to ze masz sygnał na "full" wcale nie musi znaczyć ze jest dobrze.
ja mam parę tych bulletów i też problemu nie ma, pozmieniaj kanały, moc tak żeby sygnał był ok. -60 i testuj.


Na górę
Post: śr, 14 mar 2012 1:15:12 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 14:53:27
Posty: 59
Lokalizacja: Bieruń
mam 2sztuki na 5g tryb AP w dookólnych interline 12db i smigaja aż miło


Na górę
Post: śr, 14 mar 2012 21:50:05 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 20 gru 2010 13:35:54
Posty: 98
Lokalizacja: Lubliniec
U nas też Bullet M5 HP + dookólna Horizon Maxi i lata pięknie. Do tego podpięte Loco M5.

_________________
Przekaż 1% dla mojego syna: http://sercefilipa.pl/


Na górę
Post: czw, 15 mar 2012 11:59:40 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 494
bullet M5 HP + 30 stacji = 20Mbits, ping 2-3ms,
osobiście na BS używam tylko anten WaveArena, ponieważ przejechałem się (niestety) na produktach rodzimych (zbierająca się woda w złączu N)
A szkoda.

Rafał

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: sob, 31 mar 2012 19:23:33 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 14 lut 2007 1:41:29
Posty: 15
U mnie też masakra na Bullet M2 HP jako AP.

Jedna baza chodzi jako tako, ale druga to jak ma ochotę.

Upload mizerny, mimo że połączenia dobre.
Próbowałem zmieniać co się da, kanały, ack itd - nic, zero.

Albo antena już padła, albo woda się dostała, cholera wie :(


Na górę
Post: pn, 02 kwie 2012 12:55:44 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1165
Lokalizacja: Stalowa Wola
sprawdz czy nie masz wody w antenie :)

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 03 kwie 2012 11:26:12 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 sie 2006 15:24:38
Posty: 428
satek15 pisze:
U mnie też masakra na Bullet M2 HP jako AP.

Jedna baza chodzi jako tako, ale druga to jak ma ochotę.

Upload mizerny, mimo że połączenia dobre.
Próbowałem zmieniać co się da, kanały, ack itd - nic, zero.

Albo antena już padła, albo woda się dostała, cholera wie :(

Bawiłeś się ustawieniami mocy na urządzeniu?

_________________
można mieć wyjechane na wszystko...


Na górę
Post: wt, 03 kwie 2012 12:17:14 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 14 lut 2007 1:41:29
Posty: 15
piotr82 pisze:
Bawiłeś się ustawieniami mocy na urządzeniu?


Tak naturalnie. Sprawdzałem różne możliwości, nawet 12dbm, i ciągle to samo.
Aktualnie mam 18.
Raz działa dobrze, raz źle. Szczególnie upload jest masakryczny, bo ciężko czasem wydusić 1kB/s! więc wtedy internet nie zadziała.

Dodam, że anteny to ExtraEter 15 z Cyberbajta.


Na górę
Post: wt, 03 kwie 2012 19:13:12 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 20 gru 2010 13:35:54
Posty: 98
Lokalizacja: Lubliniec
Mieliśmy coś podobnego na OMNI z UBI. Słabsze sygnał niż na Horizon Maxi, słaby UPLOAD, ludziki się kiepsko spinali. Podmiana Rocketa nic nie dała więc, antena poszła na reklamację i odesłali nową i wszystko wróciło do normy.

_________________
Przekaż 1% dla mojego syna: http://sercefilipa.pl/


Na górę
Post: śr, 04 kwie 2012 10:59:01 
   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 sie 2006 15:24:38
Posty: 428
Duże zaszumienie masz?

_________________
można mieć wyjechane na wszystko...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 28 cze 2016 23:53:29

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl