Trzepak.pl



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 04 mar 2012 21:41:58   Tytuł: Bullet HP jako AP
 
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Dołączył(a): Śr, 14 sty 2009 0:43:49
Posty: 132
Kupiłem do testów owo urządzenie i jako klient chodzi ok nie gubi pakietów itp.
Ale jeżeli go ustawie w trybie AP i podepnę się do niego po radiu to dzieją się dziwne rzeczy.
Wylatują pingi co chwila strony się przycinają...
Już nie wiem. Czy coś źle ustawiam czy co.
Urządzenie jako klient chodzi super. Jako AP lipa i to tylko jednym komputerem się podpiołem, więc obciążenia żadnego...
Co moze być nie tak?


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: N, 04 mar 2012 22:49:09   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Dołączył(a): N, 10 kwi 2011 18:55:49
Posty: 54
soft jaki? moc (chyba nie na full)? sygnały? może inny kanał? z jaka antena pracuje?


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 05 mar 2012 21:32:25   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Dołączył(a): Śr, 14 sty 2009 0:43:49
Posty: 132
Soft standardowy. Bullet ustawiony jako AP moc na minimum, siła sygnału prawie na full( do testów urządzenia od siebie ustawione na ok 20 m). Na bazie i próba z dookólą i sektorową, jako odbiornik zwykła karta mpci w laptopie. rózne kanały ustawiałem i to samo. A jako klienta ustawię tego Bulleta to śmiga jak dziki...


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 06 mar 2012 0:59:52   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Dołączył(a): Wt, 27 paź 2009 23:49:07
Posty: 1673
a może napisz czy to wersja M czy zwykły bo ja jakoś nie miałem i nie mam z tym problemu

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 06 mar 2012 2:59:40   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Dołączył(a): Pt, 17 gru 2010 19:06:45
Posty: 401
Lokalizacja: Rybnik
Miałem dokładnie to samo. Bullet Hp na 2,4 pingi ogromn r zrywanie itd. dopiero powrót zwyklej karty i MT naprawiło systaucje. 3 szt Bulleta i to samo. Bulllet jako AP nie nadaje się (nie wiem dlaczego)

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 06 mar 2012 20:32:02   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Dołączył(a): Cz, 23 lis 2006 18:26:03
Posty: 3630
ktoś się jeszcze wypowie w tej sprawie??
mam 4 bullety (zwykłe) na 2,4 jako ap i działają w miarę dobrze.
Teraz szykuje mi się podmianka kolejna i wziąłbym bulleta m2 coby sobie eter przejrzeć... jest sens pchać się w to??


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 06 mar 2012 20:41:33   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Dołączył(a): Wt, 23 lut 2010 18:23:14
Posty: 239
Lokalizacja: Lithuania
M5 tez to samo?
Czy dobrze dziala?

_________________
Mogą być błędy z polskiego, jestem z Litwy


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 06 mar 2012 20:57:11   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Dołączył(a): Śr, 14 sty 2009 0:43:49
Posty: 132
http://allegro.pl/ubiquiti-bullet-2-zas ... 57911.html taki kupiłem


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 06 mar 2012 22:54:55   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Dołączył(a): Wt, 27 paź 2009 23:49:07
Posty: 1673
ja mam bulleta zwykłego na 5 i nie mam problemów
kolega ma chyba ze 10 zwykłych i z 10 m2 i bez problemu
a tandem M5 i dookolna a do nich loco M5 lub AGM5 chodzi bez zajakniecia

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 14 mar 2012 1:47:13   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Dołączył(a): N, 10 kwi 2011 18:55:49
Posty: 54
wszystko zależy od eteru iii tego jak to skonfigurujesz, to ze masz sygnał na "full" wcale nie musi znaczyć ze jest dobrze.
ja mam parę tych bulletów i też problemu nie ma, pozmieniaj kanały, moc tak żeby sygnał był ok. -60 i testuj.


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 14 mar 2012 2:15:12   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Dołączył(a): Pn, 12 sty 2009 15:53:27
Posty: 59
Lokalizacja: Bieruń
mam 2sztuki na 5g tryb AP w dookólnych interline 12db i smigaja aż miło


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 14 mar 2012 22:50:05   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 20 gru 2010 14:35:54
Posty: 95
Lokalizacja: Lubliniec
U nas też Bullet M5 HP + dookólna Horizon Maxi i lata pięknie. Do tego podpięte Loco M5.

_________________
KTM LC4 640 ADVENTURE - rozrywka po starciach z klientami ;]


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 15 mar 2012 12:59:40   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Dołączył(a): Cz, 22 wrz 2011 13:00:12
Posty: 349
bullet M5 HP + 30 stacji = 20Mbits, ping 2-3ms,
osobiście na BS używam tylko anten WaveArena, ponieważ przejechałem się (niestety) na produktach rodzimych (zbierająca się woda w złączu N)
A szkoda.

Rafał

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: So, 31 mar 2012 20:23:33   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007 2:41:29
Posty: 15
U mnie też masakra na Bullet M2 HP jako AP.

Jedna baza chodzi jako tako, ale druga to jak ma ochotę.

Upload mizerny, mimo że połączenia dobre.
Próbowałem zmieniać co się da, kanały, ack itd - nic, zero.

Albo antena już padła, albo woda się dostała, cholera wie :(


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 02 kwi 2012 13:55:44   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 28 lis 2007 17:11:06
Posty: 944
Lokalizacja: Stalowa Wola
sprawdz czy nie masz wody w antenie :)

_________________
DeVeloPer PreView


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 03 kwi 2012 12:26:12   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 07 sie 2006 16:24:38
Posty: 428
satek15 napisał(a):
U mnie też masakra na Bullet M2 HP jako AP.

Jedna baza chodzi jako tako, ale druga to jak ma ochotę.

Upload mizerny, mimo że połączenia dobre.
Próbowałem zmieniać co się da, kanały, ack itd - nic, zero.

Albo antena już padła, albo woda się dostała, cholera wie :(

Bawiłeś się ustawieniami mocy na urządzeniu?

_________________
można mieć wyjechane na wszystko...


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 03 kwi 2012 13:17:14   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007 2:41:29
Posty: 15
piotr82 napisał(a):
Bawiłeś się ustawieniami mocy na urządzeniu?


Tak naturalnie. Sprawdzałem różne możliwości, nawet 12dbm, i ciągle to samo.
Aktualnie mam 18.
Raz działa dobrze, raz źle. Szczególnie upload jest masakryczny, bo ciężko czasem wydusić 1kB/s! więc wtedy internet nie zadziała.

Dodam, że anteny to ExtraEter 15 z Cyberbajta.


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 03 kwi 2012 20:13:12   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 20 gru 2010 14:35:54
Posty: 95
Lokalizacja: Lubliniec
Mieliśmy coś podobnego na OMNI z UBI. Słabsze sygnał niż na Horizon Maxi, słaby UPLOAD, ludziki się kiepsko spinali. Podmiana Rocketa nic nie dała więc, antena poszła na reklamację i odesłali nową i wszystko wróciło do normy.

_________________
KTM LC4 640 ADVENTURE - rozrywka po starciach z klientami ;]


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 04 kwi 2012 11:59:01   Tytuł: Re: Bullet HP jako AP
 
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 07 sie 2006 16:24:38
Posty: 428
Duże zaszumienie masz?

_________________
można mieć wyjechane na wszystko...


Góra
 Zobacz profil  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL