Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 27 wrz 2018 13:07:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 619
Witam

Mamy 2 przypadki, kiedy z nieznanych przyczyn w 841n przestalo dzialac wifi. Restart urzadzenia pomaga, jednak po pewnym czasie znow wifi znika.
Na router moge sie zalogowac od strony WAN, w Wireless Statistics mam pusto.
Szyfrowanie wpa2, haslo 12 znakowe (litery+cyfry).

Czy ktos cos wie ?


Na górę
Post: czw, 27 wrz 2018 18:52:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1341
Lokalizacja: Myszków
Robiłeś update firmware?
Wgrywałeś testowo OpenWrt na niego?

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: sob, 29 wrz 2018 22:05:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 03 wrz 2017 22:37:06
Posty: 10
Nie ma co wymagac od routerka za 60 zl
Kiedys 841N byl najstabilniejszy bo nie bylo tyle urzadzen z wifi itp smartfonow co teraz
Jak klient ma 5 urządzen na wifi to jeszcze jakos dziala jak podlaczy sie cos okolo 10 to dzieja sie cuda jakie opisujesz
Zmiana oprogramowania robi tyle co nic. Niby wydaje sie ze pomoglo a po jakims czasie wifi znika.
Mi to wyglada na babol sprzetowy w chipie i kompatybilnosci z przyszlymi telefonami - doszli juz do V14

Sony Xperia lub niektore Iphony robia mu zwis WIFI.
Jesli klient nie ma telefonow to dziala
Jak ktos ma czas to niech sobie sprawdza ktory tel powoduje zwis :)
Mnie te routery juz do nerwicy doprowadzaja i innych tez wystarczy zobaczyc na allegro jaki wysyp uzywek po 25 zl


Na górę
Post: ndz, 30 wrz 2018 10:40:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 04 gru 2010 19:51:09
Posty: 335
Napiszcie z która wersją sprzętową i firmware macie problemy bo sam jestem ciekaw. Mam sporo modelu 841N do wersji 11 ale wszystkie z openwrt bez żadnych nakładek i nie zauważyłem problemów. Miałem wcześniej Gargoyle ale od nich bez przerwy szedł jakiś dziwny ruch.

Co prawda są bardzo wrażliwe na burze. Częściej padają niż stare WR543G ale są za to tańsze wiec nie ma co narzekać. Może problemy z wifi są spowodowane usterką po burzy lub skokami napięcia.


Na górę
Post: pn, 01 paź 2018 20:14:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 28 gru 2015 12:21:59
Posty: 26
Ja na swoim tp linku 841 v11 mam wrzucone ddwrt i sobie chwalę. Na sofcie tp linka miałem niespodzianki, że router się wieszał, chwilowo nie było internetu po wifi, itd. Ogólnie soft od tp linka jest niedopracowany. Z ddwrt korzystam już od ok. 2 lat i nie doświadczyłem żadnych większym problemów :) Spróbuj wrzucić ddwrt albo gargoyle i sprawdź wtedy routera ;)


Na górę
Post: pn, 01 paź 2018 21:11:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8377
my wyszliśmy z 841 jak skończyły się v9. wzięliśmy 2 kartony v11 i jak szybko poszły do klientów, to tak szybko je od nich odebraliśmy i wróciły do hurtowni...

mieliśmy po ludziach z 10 sztuk v11 - wszystkie już poszły na przemiał. v8 i v9 natomiast działają do dziś, padło może 1-2% same z siebie wszystkich danego modelu co mamy w sieci

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: wt, 02 paź 2018 7:10:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 mar 2006 23:01:57
Posty: 619
Po jednym razie zniklo wifi i od tego czasu jest ok.
Mam ich w sieci ladnych kilkaset. Nie mam wiekszych problemow. Nawet nie kojarze kiedy zmienily sie hardware, kupuje i sie rozchodza po klientzch. Znacznie wiecej problemow z ONU Dasana H660GM mam. Z reguly daje klientom H665 w trybie bridza i 841N.


Na górę
Post: wt, 02 paź 2018 9:30:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1341
Lokalizacja: Myszków
Mamy w sieci setki tych routerów ale większość to V9, na 300 sztuk kilka od razu wróciło do sklepu, po wyjęciu z pudełka działy się dziwne rzeczy. Następna rewizja w sieci ponad setka to V13. Też bez żadnych problemów. Wszystko na oficjalnym FW TP-Linka. Kilka na OpenWrt.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 16 lis 2018 22:51:44

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl