Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 27 cze 2006 9:47:46 
Odpowiedz z cytatem
AP to Planet 4033. Klient ma karte MSI i rozlacza go kilka razy na godzine, czasem czesciej. Ja mam taka same karte w domu i mnie nigdy nie rozlacza.
Dodam, ze ten klient uzywa nagminnie p2p, ale wczesniej gdy byl inny AP, nie rozlaczalo go. Odleglosc klienta od bazy to okolo 250 m.
W ktorym kierunku szukac? Czy ustawienie mu predkosci na stale np. 1 Mbit moze pomoc?


Na górę
   
Post: wt, 27 cze 2006 9:55:54 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
jaki system ma ten klient? jesli winxp to czy konfiguracja zerowej sieci bezprz. wyłaczona? ustaw mu prędkość na stałą i zobacz czy pomoże... sprawdź poziom sygnału u klienta...

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: wt, 27 cze 2006 10:57:34 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
morion pisze:
jaki system ma ten klient? jesli winxp to czy konfiguracja zerowej sieci bezprz. wyłaczona? ustaw mu prędkość na stałą i zobacz czy pomoże... sprawdź poziom sygnału u klienta...


Tak, XP (ja u siebie tez mam XP). Poziom sygnalu okolo 30.
ps. Co to jest konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej?


Na górę
   
Post: wt, 27 cze 2006 11:30:52 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 15763
Lokalizacja: Nowa Ruda
To jest ten badziew co konfiguruje polaczenie z siecia.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: wt, 27 cze 2006 12:10:44 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 01 kwie 2006 13:50:39
Posty: 558
Lokalizacja: Warszawa
To gówno zarządz kartami wi-fi montowanymi w kompie i konfiguruje połaczenia z siecią.

Wejdź do:
Panel sterowania/Narzędzia administracyjne/Usługi/Konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej i wyłącz to gówno

Wtedy kontrolę nad praca karty przejmie oprogramowanie, które instaluje sie wraz ze sterami. Jest zawsze lepsze od tych wynalazków Billa Geatsa :D

_________________
Sprzedam: Patrz Giełda


Na górę
Post: wt, 27 cze 2006 12:12:30 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
homo.moheros pisze:
morion pisze:
jaki system ma ten klient? jesli winxp to czy konfiguracja zerowej sieci bezprz. wyłaczona? ustaw mu prędkość na stałą i zobacz czy pomoże... sprawdź poziom sygnału u klienta...


Tak, XP (ja u siebie tez mam XP). Poziom sygnalu okolo 30.
ps. Co to jest konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej?


dostepne jest to to w panel administracyjny/usługach, albo poprostu w opcjach sieciowych połaczenia masz u gory "checkboxa" "Użyj windows do konfiguracji połączenia bezprzewodowego" albo jakoś tak, nie pamietam bo pisze z pamięci ;), jak to wyłączysz to windows przestanie mieszać z połączeniami, bo z zasady ta usługa wybiera połączenia z nadajnikami o najlepszej (wg windowsa ;) ) jakości sygnału, co prowadzi do tego że rozłącza cie i przełacza na inna bazę która całkiem przypadkiem nie ma zamiaru cie wpuscić do swojej sieci ;)

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: wt, 27 cze 2006 13:21:53 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
morion pisze:
dostepne jest to to w panel administracyjny/usługach, albo poprostu w opcjach sieciowych połaczenia masz u gory "checkboxa" "Użyj windows do konfiguracji połączenia bezprzewodowego" albo jakoś tak, nie pamietam bo pisze z pamięci ;), jak to wyłączysz to windows przestanie mieszać z połączeniami, bo z zasady ta usługa wybiera połączenia z nadajnikami o najlepszej (wg windowsa ;) ) jakości sygnału, co prowadzi do tego że rozłącza cie i przełacza na inna bazę która całkiem przypadkiem nie ma zamiaru cie wpuscić do swojej sieci ;)


Ok dzieki, zrobie tak. Teraz nie mam przy sobie Windowsa, ale z pamieci u mnie tak mam skonfigurowane, ze w oknie gdzie jest konfiguracja protokolow jest zakladka sieci bezprzewodowe i tam podaje sie nazwe sieci, klucze WEP, zeby laczylo automatycznie, itp. U kolesia, co go rozlacza, tez tak to konfigurowalem. Znaczy sie, tak jest niedobrze?


Na górę
   
Post: wt, 27 cze 2006 14:19:33 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 15763
Lokalizacja: Nowa Ruda
Lepiej z tego nie korzystaj. Chyba ze nie masz innej mozliwosci. Przynajmniej nie uzywaj dwoch roznych programow.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: wt, 27 cze 2006 14:21:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
ja robie tak.... instaluję kartę dlink 520+, po zakończeniu instalacji pojawia się ikonka połaczenia wifi windowsowego (taki monitorek z rysunkiem fal eadiowych :D ) jak to klikniesz to otweira się windowsowe okienko zw którym u góry własnie jest ten checkbox o którym wczesniej pisałem, on jest "zahaczony", trzeba go "odhaczyć" ;)... wtedy jak klikniesz na ikonce poziomu sygnału (takie 4 słupki w trayu obok zegarka) to otworzy się okienko softu dlinkowego w którym robisz reszte konfigu dlinka, czyli ssid, 4x mode=disabled, ewentualne prędkości , wepy i inne....
dla pewności możesz wejść w panel sterowania>>narzędzia administracyjne >> usługi>> konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej , zatrzymac usługę i dać na "wyłaczony"... tyle

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: śr, 28 cze 2006 13:29:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Zrobilem tak jak mowiliscie i nie pomoglo. To znaczy dalej rozlacza usera. W momencie kiedy jest rozlaczony w AP w liscie podlaczonych klientow jest 'Autenticated' zamiast Associated. Moze to bedzie jakas wskazowka?


Na górę
   
Post: śr, 28 cze 2006 14:55:01 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 kwie 2006 14:18:46
Posty: 2723
Lokalizacja: Zielona Góra
masz właczone jakieś szyfrowanie?

_________________
Fiu fiu...:))


Na górę
Post: śr, 28 cze 2006 18:03:30 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
morion pisze:
masz właczone jakieś szyfrowanie?


WEP


Na górę
   
Post: śr, 28 cze 2006 19:05:43 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 15763
Lokalizacja: Nowa Ruda
gdzies musi byc bug.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Pinki i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 01 maja 2016 20:58:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl