Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 30 wrz 2018 22:20:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
Jak w tytule https://www.cyberteam.pl/produkt/4668_zte-f660-gpon-onu-4ge2potswifi1usb-scapc-eu -czy można go uruchomić w trybie bridge?


Na górę
Post: ndz, 30 wrz 2018 22:48:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 23 sie 2017 9:16:03
Posty: 72
Można :ok:


Na górę
Post: pn, 01 paź 2018 18:02:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
Wg specyfikacji można http://ztegpon.com/index.php?page=660, znalazłem też pomocniczy post https://trzepak.pl/viewtopic.php?t=57941 - czyli czeka mnie walka z ISP o taką konfigurację.


Na górę
Post: pn, 01 paź 2018 20:27:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1715
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
Można, miałem nieprzyjemność adminować ZTE

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: pn, 01 paź 2018 20:42:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
bitlan pisze:
Można, miałem nieprzyjemność adminować ZTE

A co z nimi jest "nie halo"? (Technicy pierwotnie podłączali inny ONU- nie pamiętam nazwy, wielkie pudło-prawie jak laptop, z opcją podłączenia pod zasilanie z UPS, ale coś tam nie chciał im "zatrybić", to podłączyli ZTE).


Na górę
Post: pn, 05 lis 2018 17:43:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 23 paź 2008 11:09:37
Posty: 489
Może nawet pracować jako switch l2 :-)


Na górę
Post: pn, 05 lis 2018 17:45:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 23 paź 2008 11:09:37
Posty: 489
bitlan pisze:
Można, miałem nieprzyjemność adminować ZTE



Dlaczego nieprzyjemność ? Konsola i zarządzenie ontami jest w ciul przyjemniejsze niż na HUA . Dużo bardziej zbliżone do Cisco ...


Na górę
Post: śr, 07 lis 2018 1:42:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
kudlaty_2005 pisze:
Może nawet pracować jako switch l2 :-)

Świetnie, tylko i tak nic z tego nie będę miał-bo to oferta od małego ISP, który potrafi tylko kasować kasę za usługę dodatkową, a tryb bridge to uruchamia na nim tylko dla firm. :nie:


Załączniki:
Zrzut ekranu 2018-11-06 o 23.47.15.png
Zrzut ekranu 2018-11-06 o 23.47.15.png [ 24.06 KiB | Przejrzano 433 razy ]
Na górę
Post: śr, 07 lis 2018 9:03:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 274
Lokalizacja: Kraków
Jaki biedny jareczek... Rany rany dlaczego masz znów łącze od mniejszego isp skoro LTE jesc cud miód i orzeszki?
Gdzie speedtesty po 50 i cuda niewidy bo duży telekom nie kasuje za nic nikogo.
W UPC- szicie nie ma mozliwości ustawienia routera w bridge chyba że łącze firmowe za +100 więc nie pindol.


Na górę
Post: śr, 07 lis 2018 12:28:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
matszosa pisze:
Rany rany dlaczego masz znów łącze od mniejszego isp skoro LTE jesc cud miód i orzeszki?

Kolejny Januszek ISP atakuje, w szczegółach napisałem tutaj https://trzepak.pl/viewtopic.php?f=16&p=498435#p498435, LTE w tej lokalizacji działa świetnie w Plusie/Orange, przy agregacji można mieć nawet więcej niż 100Mbps jak ktoś potrzebuje.
matszosa pisze:
Gdzie speedtesty po 50 i cuda niewidy bo duży telekom nie kasuje za nic nikogo.
W UPC- szicie nie ma mozliwości ustawienia routera w bridge chyba że łącze firmowe za +100 więc nie pindol.

Nie kombinuj i nie porównuj stosownych praktyk przez dużych ISP w stosunku do konsumenta (za takie podejście do konsumenta ludzie by "ich zjedli"..., ba oni nic takiego nie robią, po prostu na nowych urządzeniach nie ma takiej funkcjonalności firmware, publiczny IP jest w pakiecie za free, tutaj piszemy o płatnej usłudze dodatkowej, która w takiej wersji nie jest poprawnie wykonana :nie: ).


Na górę
Post: śr, 07 lis 2018 12:41:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 274
Lokalizacja: Kraków
Hau hau hau hau ale ujadasz. Siad :rotfl:


Na górę
Post: śr, 07 lis 2018 20:01:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 23 paź 2008 11:09:37
Posty: 489
A co Wy się tak nie lubicie ? :)


Na górę
Post: czw, 08 lis 2018 3:48:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1715
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
kudlaty_2005 pisze:
bitlan pisze:
Można, miałem nieprzyjemność adminować ZTE



Dlaczego nieprzyjemność ? Konsola i zarządzenie ontami jest w ciul przyjemniejsze niż na HUA . Dużo bardziej zbliżone do Cisco ...


Konsola spoko, ale chinskie f660 dziurawe i kulawe radio - ale to już za mną :)

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: czw, 08 lis 2018 13:44:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
bitlan pisze:
Konsola spoko, ale chinskie f660 dziurawe i kulawe radio - ale to już za mną :)

Radio akurat w moim przypadku w ogóle nie jest wykorzystywane na tym sprzęcie.
kudlaty_2005 pisze:
A co Wy się tak nie lubicie ? :)

Ja Gościa nie znam, ani też nie prowadzę jakiejś merytorycznej polemiki na forum (zresztą j.w nie wiele ma do powiedzenia), ale jestem na forum "wrogiem publicznym nr 1", który obnażył wszelkich partaczy WISP/ISP i pokazał że sieci "mobilne" LTE (one są stacjonarne, usługa jest mobilna) działają bdb i zabiją nie jedno kiepskie radio w wolnym paśmie (tu są tacy co zwinęli biznes WISP/ISP, ba po przejrzeniu ich oferty pisałem im tutaj o tym wcześniej, że nie ma opcji aby utrzymali się na rynku).


Na górę
Post: czw, 08 lis 2018 18:31:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 107
Lokalizacja: Rzeszów / Warszawa
Przełączenie F660 w bridge jest względnie proste... jako bonus możesz sobie na nim zaterminować vlana, żeby dalej pójść już "po prostu" po PPPoE :)

Na "upierdliwców" wśród ISP, co chcą dopłat za oczywiste prawo klienta rada jest tylko jedna - trzeba wiedzieć co się robi, znać podstawy sieci i zrobić, co się chce mieć bez "łaski". Jeden jedyny minus nazywa się OMCI i będzie ci wstawiał wykasowanego PPP ponownie po każdej synchronizacji z olciakiem, ale działającej już sesji PPP nie powinien rozpiąć.
Podwójna natownica to zło - co do tego chyba każdy szanujący się sieciowiec nie ma wątpliwości.


Na górę
Post: pt, 09 lis 2018 1:25:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1337
Lukasz032 pisze:
Przełączenie F660 w bridge jest względnie proste... jako bonus możesz sobie na nim zaterminować vlana, żeby dalej pójść już "po prostu" po PPPoE :)

Ja nic z tym ustrojstwem nie zrobie-urządzenie jest użyczone na okres zawartej umowy internetowej (24 m-ce), nie mam do panelu GUI dostępu, dane do logowania PPPoE mam w panelu E-Bok.


Na górę
Post: ndz, 11 lis 2018 10:14:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 20 sie 2016 16:19:09
Posty: 35
bitlan pisze:
kudlaty_2005 pisze:
bitlan pisze:
Można, miałem nieprzyjemność adminować ZTE



Dlaczego nieprzyjemność ? Konsola i zarządzenie ontami jest w ciul przyjemniejsze niż na HUA . Dużo bardziej zbliżone do Cisco ...


Konsola spoko, ale chinskie f660 dziurawe i kulawe radio - ale to już za mną :)

Pozbyłeś się ZTE czy zamieniłes na coś innego? ;)


Na górę
Post: pn, 12 lis 2018 10:48:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1715
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
Tajo
Ciężko było by finansowo zamieniać ~ 1,3k urządzeni. Po pierwszej partii Chińczyków, przyszła pora na wersję EU. Niedobitki Chińczyków jedynie powymiienialismy

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: czw, 15 lis 2018 23:39:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 20 sie 2016 16:19:09
Posty: 35
bitlan pisze:
Tajo
Ciężko było by finansowo zamieniać ~ 1,3k urządzeni. Po pierwszej partii Chińczyków, przyszła pora na wersję EU. Niedobitki Chińczyków jedynie powymiienialismy

Ah w ten sposób :)

Ano, wersja EU była bardzo udana, tylko jakiś problem z dostępnością ostatnio :(


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 16 lis 2018 22:42:44

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl