Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 23 sie 2013 7:57:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 18 maja 2005 20:31:38
Posty: 155
Od około tygodnia mam w sieci taki komunikat przy wyszukiwaniu przez google :

--------
Aby kontynuować, wpisz widoczne poniżej znaki:
>>CAPTCHA<<
Włącz wyświetlanie obrazów

Informacje o tej stronie

Nasze systemy wykryły nietypowy ruch pochodzący z Twojej sieci komputerowej. Ta strona ma na celu sprawdzenie, czy to rzeczywiście Ty
wysyłasz żądania, a nie robot. Dlaczego tak się stało?

IP
--------

Komunikat wyskakuje u mnie i innych osób w sieci. Jest to już strasznie irytujące. Można to gdzieś zgłosić?
Na komputerach bota raczej nie ma ale 100% pewnosci nie mam.


Na górę
Post: pt, 23 sie 2013 9:03:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4544
no więc raczej napewno jest. poszukaj po tych, co są za natem na danym ip.
pozatym temat już był i niepamiętam jak się skończyło, ale użyj opcji 'szukaj' a napewno znajdziesz..


Na górę
Post: pt, 23 sie 2013 9:14:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 685
Lokalizacja: Lublin
Też od około tygodnia mam taki problem, doszukałem się że to nie wirus, chociaż wiadomo powstają nowe i ciężko to stwierdzić jednoznacznie, ponoć to dodatki SEO do przeglądarek, które spamują googla, coś związanego z page rank, jeszcze nie wiem jak sie nazywają, ale nawet na linuxa są i tak działają ( info znalezione w necie)

_________________
yep


Na górę
Post: pt, 23 sie 2013 11:26:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 2724
Lokalizacja: Szczecin
Wystarczy jedna-dwie osoby ze źle skonfigurowanym dodatkiem SEOquake do FireFoxa i będzie problem na tym IP. Odpytywanie google, szczególnie o site domeny, jest bardzo szybką drogą do blokady danego IP. Tak samo jak odpytywanie o dużą liczbę fraz bez odpowiednich przerw. Najlepiej namierzyć człowieka i dać mu osobny publiczny IP to sobie tylko zablokuje google a nie innym.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 23 sie 2013 15:03:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 18 maja 2005 20:31:38
Posty: 155
ok, tylko jak namierzyć 1 komputer na 40 ?
Odcięcie netu odrazu nie zdejmie tego zabezpieczenia..


Na górę
Post: pt, 23 sie 2013 15:10:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 3141
Lokalizacja: Kraków
Może przepnij połowę klientów na inny zewnętrzny IP?

_________________
Pracuję dla HitMe.pl. Udzielam się prywatnie :)


Na górę
Post: pt, 23 sie 2013 15:40:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 04 gru 2010 19:51:09
Posty: 318
identyczny temat jest tu : http://trzepak.pl/viewtopic.php?f=18&t=40968

zajadacz pisze:
Wystarczy jedna-dwie osoby ze źle skonfigurowanym dodatkiem SEOquake do FireFoxa i będzie problem na tym IP


Co rozumiesz przez złe skonfigurowanie?


Ostatnio zmieniony pt, 23 sie 2013 16:40:29 przez vcr, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pt, 23 sie 2013 16:28:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 2724
Lokalizacja: Szczecin
vcr pisze:
Co rozumiesz przez złe skonfigurowanie?
Że ustawisz żeby dla każdej strony na którą wejdziesz sprawdzał parametry automatycznie, a nie na żądanie. Jeszcze gorzej jak ustawisz żeby w google wyświetlał automatycznie parametry dla wszystkich wyszukiwanych stron, wtedy blokada pewna po kilku wyszukaniach.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pt, 23 sie 2013 20:26:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 16 maja 2012 20:55:49
Posty: 656
Lokalizacja: WLKP
mctel pisze:
ok, tylko jak namierzyć 1 komputer na 40 ?

:rotfl: A jak namierzyć 1 na 2000???!!! :zlosnik:


Na górę
Post: pn, 26 sie 2013 23:10:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1095
adamosad pisze:
mctel pisze:
ok, tylko jak namierzyć 1 komputer na 40 ?

:rotfl: A jak namierzyć 1 na 2000???!!! :zlosnik:


chyba nie masz 2000 klientów na jednym adresie?

_________________
Obrazek


Na górę
Post: pn, 16 wrz 2013 15:42:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 20 paź 2012 9:13:57
Posty: 17
u nas taki problem spowodował klient używający programy anty-plagiat.. :D


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 10:29:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 sie 2009 8:56:32
Posty: 394
Lokalizacja: Tarnów
A ja sam coś takiego wywołałem ściągając za pomocą jDownloadera mp3 z YouTube.

_________________
Tarnowskie forum airsoftowe


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 13:37:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 13 paź 2011 15:59:07
Posty: 56
adamosad pisze:
mctel pisze:
ok, tylko jak namierzyć 1 komputer na 40 ?

:rotfl: A jak namierzyć 1 na 2000???!!! :zlosnik:


Wystarczy tcpdump, wireshark, dużo czasu i cierpliwości :)


Na górę
Post: śr, 25 wrz 2013 10:07:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 24 wrz 2013 17:48:52
Posty: 90
i dobre filtry do wiresharka ;)

_________________
Hurtownia internetowa dla sieciowców - kable swiatlowodowe.


Na górę
Post: śr, 25 wrz 2013 19:53:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 16 maja 2012 20:55:49
Posty: 656
Lokalizacja: WLKP
krzysztof24 pisze:
adamosad pisze:
mctel pisze:
ok, tylko jak namierzyć 1 komputer na 40 ?

:rotfl: A jak namierzyć 1 na 2000???!!! :zlosnik:


chyba nie masz 2000 klientów na jednym adresie?

Pytanie było retoryczne i "troszku" szydercze ponieważ 40 kompów do namierzenia to żaden problem a sytuacja np. z 1000-em pewnie może się wydarzyć i co wtedy??? :zlosnik:


Na górę
Post: śr, 25 wrz 2013 21:10:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1095
ilu max klientów trzymacie na jednym adresie ? albo czy jest jakaś cyfra której nie powinno się przekraczać z jakichś powodów /?

_________________
Obrazek


Na górę
Post: pn, 07 paź 2013 11:06:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 24 wrz 2013 17:48:52
Posty: 90
magiczna cyfra 1337 ;-)

_________________
Hurtownia internetowa dla sieciowców - kable swiatlowodowe.


Na górę
Post: ndz, 13 kwie 2014 23:40:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 23:43:17
Posty: 65
Witajcie Panowie.

W sieci pod jednym IP mam użytkowników (1x UBUNTU, WinXP, Android (tablet) oraz Win7)
Na żadnym nie ma wirusów, ale od niedawna muszę wpisywać obrazki żeby odblokować google. Wyszukiwarka WP i Onet działają.
Serwer mam na MT411. Czy da się sprawdzić z poziomu MT który komputer wysyła? Mogę prosić o pomoc


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 30 wrz 2016 16:59:23

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl