Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 24 cze 2013 17:51:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 17 gru 2010 18:06:45
Posty: 425
Lokalizacja: Rybnik
Co jakiś czas (1-2 dni) pojawia się taki komunikat w logach i sprzęt się rebootuje. Dzieje się to na Omnitiku z PPPoE. Czasami klienci nie potrafią sie zalogować i tylko reboot pomaga. Co znaczy ten komunikat ? Co sprawdzić i gdzie coś jest nie tak? Inny omnitik niemal identycznie skonfigurowany działa z uptimem po kilka tygodni.

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Na górę
Post: pn, 24 cze 2013 17:52:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 3118
Lokalizacja: Kraków
Zapewne jakiś wyciek pamięci, co reboot wywołuje.
Jaki ros?

_________________
Pracuję dla HitMe.pl. Udzielam się prywatnie :)


Na górę
Post: pn, 24 cze 2013 17:59:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 17 gru 2010 18:06:45
Posty: 425
Lokalizacja: Rybnik
6.1 firmware 3.02. Co mogę sprawdzi żeby wykryć błąd? Sprzęt nówka powieszony w zeszłym tygodniu.

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Na górę
Post: pn, 24 cze 2013 18:00:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 3118
Lokalizacja: Kraków
Bad blocków nie masz w nim?

_________________
Pracuję dla HitMe.pl. Udzielam się prywatnie :)


Na górę
Post: pn, 24 cze 2013 18:11:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 17 gru 2010 18:06:45
Posty: 425
Lokalizacja: Rybnik
Na print screenie powinno być wszystko
Ciekawstka po około 15 min po reboocie pamieci było wolnej ok 8,1Mb . Po 40 min już ok
Załącznik:
Problem omni.jpg
Problem omni.jpg [ 565.72 KiB | Przejrzano 477 razy ]
7,2 M

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Na górę
Post: pn, 24 cze 2013 18:20:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 3118
Lokalizacja: Kraków
Spróbuj netinstall o ile masz taką możliwość. Wersję rc raczej bym nie ryzykował(jak chcesz to daj znać, podeślę).

_________________
Pracuję dla HitMe.pl. Udzielam się prywatnie :)


Na górę
Post: pn, 24 cze 2013 19:00:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1942
Wydaje mi się, że wersja 6.1 jest walnięta. Sam miałem pierwszy raz w życiu problem z ospfem na 6.1. Na 6.0 mi wsio lata od 2 miesięcy, więc polecam wersję 6.0 :)


Na górę
Post: pn, 24 cze 2013 20:21:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 17 gru 2010 18:06:45
Posty: 425
Lokalizacja: Rybnik
To dziwne bo mam gdzie indziej 6.1 i jest ok

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Na górę
Post: wt, 25 cze 2013 10:13:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 18 gru 2009 0:47:33
Posty: 2029
wersje 6 biorą więcej ramu!
wyłącz wszystkie niepotrzebne paczki i zobacz wtedy albo wymień omni na tego z poe on ma 64M.

Takie problemy są na wszystkich rb z 32M.
u mnie na:
omni (bez poe) 750G po rebocie mam 3/4 zajętej RAM, a na poprzednie wersji miałem 1/2, ratuje sytuację wyłączenie wszystkich nie używanych paczek...
+
Cytuj:
Hardware usage: PPPoE server may require additional RAM (uses approx. 9KiB (plus extra 10KiB for packet queue, if data rate limitation is used) for each connection) and CPU power. Maximum of 65535 connections is supported.


@HaPe Przy okazji, co to za vPanel który tworzysz ?

_________________
Internet jakimś cudem działa .....


Na górę
Post: pt, 28 cze 2013 23:36:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 17 gru 2010 18:06:45
Posty: 425
Lokalizacja: Rybnik
Problem się rozwiązał po downgradzie do 5.25. Przy okazji wyszło kilka innych baboli w 6.1

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Na górę
Post: pt, 28 cze 2013 23:45:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 20 maja 2008 13:01:27
Posty: 381
Lokalizacja: Podkarpacie
też zauważyłem iż 6.1 potrzebuje więcej ramu i OmniTiki oraz leciwe RB133 mają z nim problem :zly:


Na górę
Post: pt, 28 cze 2013 23:47:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 3118
Lokalizacja: Kraków
Do rb133 MT ogólnie odradza gałąź 6.x.

_________________
Pracuję dla HitMe.pl. Udzielam się prywatnie :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], jusew i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 25 cze 2016 19:16:53

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl