Trzepak.pl

Regulamin działu


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 24 cze 2013 18:51:03   Tytuł: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Dołączył(a): Pt, 17 gru 2010 19:06:45
Posty: 396
Lokalizacja: Rybnik
Co jakiś czas (1-2 dni) pojawia się taki komunikat w logach i sprzęt się rebootuje. Dzieje się to na Omnitiku z PPPoE. Czasami klienci nie potrafią sie zalogować i tylko reboot pomaga. Co znaczy ten komunikat ? Co sprawdzić i gdzie coś jest nie tak? Inny omnitik niemal identycznie skonfigurowany działa z uptimem po kilka tygodni.

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 24 cze 2013 18:52:14   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Dołączył(a): Wt, 29 wrz 2009 13:10:16
Posty: 2861
Zapewne jakiś wyciek pamięci, co reboot wywołuje.
Jaki ros?


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 24 cze 2013 18:59:32   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Dołączył(a): Pt, 17 gru 2010 19:06:45
Posty: 396
Lokalizacja: Rybnik
6.1 firmware 3.02. Co mogę sprawdzi żeby wykryć błąd? Sprzęt nówka powieszony w zeszłym tygodniu.

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 24 cze 2013 19:00:07   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Dołączył(a): Wt, 29 wrz 2009 13:10:16
Posty: 2861
Bad blocków nie masz w nim?


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 24 cze 2013 19:11:12   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Dołączył(a): Pt, 17 gru 2010 19:06:45
Posty: 396
Lokalizacja: Rybnik
Na print screenie powinno być wszystko
Ciekawstka po około 15 min po reboocie pamieci było wolnej ok 8,1Mb . Po 40 min już ok
Załącznik:
Problem omni.jpg
Problem omni.jpg [ 565.72 KiB | Przeglądane 385 razy ]
7,2 M

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 24 cze 2013 19:20:33   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Dołączył(a): Wt, 29 wrz 2009 13:10:16
Posty: 2861
Spróbuj netinstall o ile masz taką możliwość. Wersję rc raczej bym nie ryzykował(jak chcesz to daj znać, podeślę).


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 24 cze 2013 20:00:48   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Dołączył(a): Wt, 12 cze 2007 12:57:30
Posty: 1504
Wydaje mi się, że wersja 6.1 jest walnięta. Sam miałem pierwszy raz w życiu problem z ospfem na 6.1. Na 6.0 mi wsio lata od 2 miesięcy, więc polecam wersję 6.0 :)


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 24 cze 2013 21:21:09   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Dołączył(a): Pt, 17 gru 2010 19:06:45
Posty: 396
Lokalizacja: Rybnik
To dziwne bo mam gdzie indziej 6.1 i jest ok

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 25 cze 2013 11:13:40   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt, 18 gru 2009 1:47:33
Posty: 1713
wersje 6 biorą więcej ramu!
wyłącz wszystkie niepotrzebne paczki i zobacz wtedy albo wymień omni na tego z poe on ma 64M.

Takie problemy są na wszystkich rb z 32M.
u mnie na:
omni (bez poe) 750G po rebocie mam 3/4 zajętej RAM, a na poprzednie wersji miałem 1/2, ratuje sytuację wyłączenie wszystkich nie używanych paczek...
+
Cytuj:
Hardware usage: PPPoE server may require additional RAM (uses approx. 9KiB (plus extra 10KiB for packet queue, if data rate limitation is used) for each connection) and CPU power. Maximum of 65535 connections is supported.


@HaPe Przy okazji, co to za vPanel który tworzysz ?

_________________
Internet jakimś cudem działa .....


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: So, 29 cze 2013 0:36:13   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Dołączył(a): Pt, 17 gru 2010 19:06:45
Posty: 396
Lokalizacja: Rybnik
Problem się rozwiązał po downgradzie do 5.25. Przy okazji wyszło kilka innych baboli w 6.1

_________________
Na słowo mikrotik odbezpieczam broń


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: So, 29 cze 2013 0:45:57   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Dołączył(a): Wt, 20 maja 2008 14:01:27
Posty: 357
Lokalizacja: Podkarpacie
też zauważyłem iż 6.1 potrzebuje więcej ramu i OmniTiki oraz leciwe RB133 mają z nim problem :zly:


Góra
 Zobacz profil  
PostNapisane: So, 29 cze 2013 0:47:54   Tytuł: Re: "Out of memory condition was detected " i reboot
 
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Dołączył(a): Wt, 29 wrz 2009 13:10:16
Posty: 2861
Do rb133 MT ogólnie odradza gałąź 6.x.


Góra
 Zobacz profil  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL