Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: pn, 29 paź 2018 23:49:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 363
Jak chcesz wywalić to z wielką chęcią zabiorę ;)


Na górę
Post: wt, 30 paź 2018 11:06:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
thekrzos pisze:
Jak chcesz wywalić to z wielką chęcią zabiorę ;)



a nie chcesz nówki w dobrej cenie ? :D

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 30 paź 2018 16:03:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 222
Karas pisze:
Lipa jest niemiłosierna, będziemy musieli chyba wywalić to, nawet nie wiadomo by było która strona walnięta.


Panie ale ten sprzęt to ledwo na 1.5km a ty na 2km zestawiłeś. Ja miałem problemy z zakłóceniami z tym cudem techniki niczym nie przypominającego radiolinii. Ale ty masz eter czysty lecz z tych anten to max 1.5km i to i tak za dużo. Powinien producent pisać że działa z pełną przepustowością do max 1000m i to w czystym eterze... :) a tak to tylko szkoda nerwów i kosztów.


Na górę
Post: wt, 30 paź 2018 16:24:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3500
Centrum pisze:
Karas pisze:
Lipa jest niemiłosierna, będziemy musieli chyba wywalić to, nawet nie wiadomo by było która strona walnięta.


Panie ale ten sprzęt to ledwo na 1.5km a ty na 2km zestawiłeś. Ja miałem problemy z zakłóceniami z tym cudem techniki niczym nie przypominającego radiolinii. Ale ty masz eter czysty lecz z tych anten to max 1.5km i to i tak za dużo. Powinien producent pisać że działa z pełną przepustowością do max 1000m i to w czystym eterze... :) a tak to tylko szkoda nerwów i kosztów.



Według Batny anteny są do 3km, do 2km spokojnie to latało, nawet w deszcz. Problem jest z wypadaniem pingów nawet w idealną pogodą. Uptime linku był widoczny przed zmianą softu.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 30 paź 2018 16:38:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 222
Ogólnie sprzęt ładnie się zapowiadał... ale jednak u mnie nie spełnił nawet minimalnych wymagań... Ciekawi mnie jeszcze AIRFIBER 24 czy dałby sobie rade... ale kupować w ciemno za taką kasę to ja dziękuje jednak wolałbym inwestować w radiolinie typu siae/nec/ericsson/siklu bo tu mam pewność że tyle ile producent podaje tyle mam. A nie zabawki z Mimosy lub Ubnt gdzie zawsze w ciemno się kupuje sprzęt a potem po montażu... klnie się... klienta nie interesuje ze nie działa lub że słabo działa... ja już tyle sprzętów przerobiłem że zakańcza się wszystko na zakupie SIAE a potem z siae na Światło i człowiek lepiej śpi po nocach... ;)


Na górę
Post: śr, 31 paź 2018 11:45:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
Karas pisze:
Centrum pisze:
Karas pisze:
Lipa jest niemiłosierna, będziemy musieli chyba wywalić to, nawet nie wiadomo by było która strona walnięta.


Panie ale ten sprzęt to ledwo na 1.5km a ty na 2km zestawiłeś. Ja miałem problemy z zakłóceniami z tym cudem techniki niczym nie przypominającego radiolinii. Ale ty masz eter czysty lecz z tych anten to max 1.5km i to i tak za dużo. Powinien producent pisać że działa z pełną przepustowością do max 1000m i to w czystym eterze... :) a tak to tylko szkoda nerwów i kosztów.



Według Batny anteny są do 3km, do 2km spokojnie to latało, nawet w deszcz. Problem jest z wypadaniem pingów nawet w idealną pogodą. Uptime linku był widoczny przed zmianą softu.



Co więcej ... 3km to jest nie tylko sugestia Batny to jest nawet sugestia samej Mimosa.
W ogóle na ich stronie zajefajny kalkulator, dzięki któremu możemy sprawdzić wydajność linku na konkretnym dystansie...

Załącznik:
calc mimosa.PNG
calc mimosa.PNG [ 90.73 KiB | Przejrzano 439 razy ]



Polecam zapoznać się z tym kalkulatorem i przygotować sobie prosta symulację linku :)

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 10:42:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 30 wrz 2010 15:43:56
Posty: 584
szukam czegoś na 1,6km o kompaktowych rozmiarach ,
przeczytałem dwa posty o B24 i mam mieszane uczucia, czy u kogoś ten sprzęt działa poprawnie i bez problemu ?

Na linku który planuje nie będzie w pobliżu nic na 24ghz

Nie chce wywalić kasy na link który po dwóch miesiącach sam z siebie będzie gubił pingi


Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 11:05:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
karrrol pisze:
szukam czegoś na 1,6km o kompaktowych rozmiarach ,
przeczytałem dwa posty o B24 i mam mieszane uczucia, czy u kogoś ten sprzęt działa poprawnie i bez problemu ?

Na linku który planuje nie będzie w pobliżu nic na 24ghz

Nie chce wywalić kasy na link który po dwóch miesiącach sam z siebie będzie gubił pingi



Z tym gubieniem pingów to chyba tylko jedna sytuacja taka była z tego co kojarzę...

A już wiele osób zakupiło Mimosa B24 i nie słyszałem o takich sytuacjach gdzie indziej.

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 11:49:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 222
karrrol pisze:
szukam czegoś na 1,6km o kompaktowych rozmiarach ,
przeczytałem dwa posty o B24 i mam mieszane uczucia, czy u kogoś ten sprzęt działa poprawnie i bez problemu ?

Na linku który planuje nie będzie w pobliżu nic na 24ghz

Nie chce wywalić kasy na link który po dwóch miesiącach sam z siebie będzie gubił pingi


Ja to cudo sprzedałem bo dupy nie urywa (za taka cenę mogę ci siae24 sprzedać używane 6mies i masz nawet na 13km 500/500 zero rozłączeń ping non stop 0.3 - 1ms żaden śnieg ani deszcz nie wpłynie na nic mam jeden link na 13km powieszona ok 4 lata temu i zero problemów spisz spokojnie) Mój przypadek z Mimosa B24 to radiolinie SIAE24 które zabijały ten link Mimosy B24. Fakt faktem sprzedałem ten zestaw jednemu z trzepakowców i ciekawi mnie jak u niego to działa - może się wypowie :)


Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 12:46:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3500
U mnie dalej rwie pingi, dzisiaj rozmawiałem z supportem, dostałem nowy soft betę i mam sprawdzić. Podobno poprawia temat z wypadającymi pingami...a to by znaczyło że znają temat.


Załączniki:
Komentarz: Tak, wygląda konfig speców z mimosy
pulpit.png
pulpit.png [ 156.38 KiB | Przejrzano 305 razy ]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570
Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 13:48:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
@Karas - daj proszę znaka co i jak po zmianie softu

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 15:35:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 222
Karas pisze:
U mnie dalej rwie pingi, dzisiaj rozmawiałem z supportem, dostałem nowy soft betę i mam sprawdzić. Podobno poprawia temat z wypadającymi pingami...a to by znaczyło że znają temat.


Testowałem ich beta soft najnowszy, brak różnicy, jedynie szybciej skanuje eter :)


Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 15:37:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 222
Ale widzę panie że też masz coś w eterze także życzę powodzenia i pisz jak to ogólnie działa :D


Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 19:34:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3500
Centrum pisze:
Ale widzę panie że też masz coś w eterze także życzę powodzenia i pisz jak to ogólnie działa :D


Na jednym maszcie z 24Ghz jest AF24 i AF24HD

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 21:40:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 222
Karas pisze:
Centrum pisze:
Ale widzę panie że też masz coś w eterze także życzę powodzenia i pisz jak to ogólnie działa :D


Na jednym maszcie z 24Ghz jest AF24 i AF24HD


Jak z przepustowością pokaż link z dashboard ???? Aż mnie ciekawi...


Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 21:43:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3500
Później zmienię na mniej, mi tyle nie potrzebne.


Załączniki:
Bez tytułu222.png
Bez tytułu222.png [ 93.04 KiB | Przejrzano 237 razy ]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570
Na górę
Post: wt, 06 lis 2018 21:47:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3500
jakby bez szału ;d


Załączniki:
Bez tytułu23.png
Bez tytułu23.png [ 279.06 KiB | Przejrzano 231 razy ]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570
Na górę
Post: śr, 07 lis 2018 16:28:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 222
Za taką kasę niecałe 200mbps na 2 km xD ciekawe co podczas deszczu. Czyli miałem racje że Mimosa B24 nie radzi sobie z zakłóceniami :) I tyle, tam gdzie nic na kanał nie wchodzi to może lata :) chociaż u ciebie to widzę ze i tak mieścisz się teoretycznie w czystym paśmie :) U mnie to zakłócenia wchodziły na kanały i to konkretnie i to cudo dawało rade wycisnąć ok 300Mbps na 1500m. Ale jak przyszła ulewa to było nie ciekawie u mnie. Moim zdaniem za małe miski są do tego radia. Lub radio beznadziejne. 200Mbps to już w ac z Powerbeamów 5 ghz wyciśniesz nawet wiecej xD A tyle kasy poszło w ....... :)


Na górę
Post: śr, 07 lis 2018 16:31:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 222
A no i w B5-Lite przepchniesz więcej :D A cena znacznie mniejsza :P


Na górę
Post: czw, 08 lis 2018 10:52:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
@Karas - masz niesymetryczne prędkości radiowe.

Ciekawe jakie mas sygnały po oby stronach .... ? Bo pewnie też są niesymetryczne.
Ze skromnego doświadczenia wiem, że trzeba poświecić trochę czasu, aby je dowizować.
Ale jak PHY masz 390/1170 to trochę kiepsko... ;-(

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 16 lis 2018 22:11:19

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl