Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 17 lip 2007 21:19:54 
   Tytuł: Płatny DynDNS :(
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 07 lip 2006 22:54:31
Posty: 468
Chciałbym łączyć sie ze swoją siecią w domu przez VPN ale nie mam stałego IP .Dowiedziałem sie iż można użyć dyndns.org i podłączyć do tego mój router który obsługuje DDNS. Dzięki temu mój router będzie się co jakiś czas łączył z serwisem i przekazywał swoje IP a ja będę sie dostawał do sieci przez VPN ale nie po IP tylko do nazwie jakiejś tam.

co sie okazało rejestracja domeny na DYNDNS jest płata :zzz:
Ma ktoś z was jakiś pomysł na to (może jakiś inny serwis)??


Na górę
Post: wt, 17 lip 2007 22:09:08 
   Tytuł: Re: Płatny DynDNS :(
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 18 paź 2006 22:27:38
Posty: 586
Lokalizacja: Warszawa
Wielebny pisze:
co sie okazało rejestracja domeny na DYNDNS jest płata :zzz:
Ma ktoś z was jakiś pomysł na to (może jakiś inny serwis)??


eeeeeeeehhh ja mam teraz 4 domeny zarejestrowane i wszystko za free, mam neo :P jak chcesz zglos sie do mnie na gg to powiem gdzie co i jak...


Na górę
Post: wt, 17 lip 2007 22:19:10 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 07 lip 2006 22:54:31
Posty: 468
No ja pisze na gg ,skype a ty nic :) Cisza w eterze


Na górę
Post: wt, 17 lip 2007 22:42:12 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 15780
Lokalizacja: Nowa Ruda
www.no-ip.com :P

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: wt, 17 lip 2007 23:30:40 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 07 lip 2006 22:54:31
Posty: 468
z pomocą Kimasa jakoś poszło z dyndns.org


Na górę
Post: śr, 25 lip 2007 21:50:14 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 07 lip 2006 22:54:31
Posty: 468
Słuchajcie czy DYN DNS lub no IP zadziała poprawnie jak ja mam interneta przez providera po sieci osiedlowej a nie ADSL (router mam już skonfigurowany z DYN DNS)??

Teraz jak sobie zrobiłem usera na DYN DNS to i tak nie można mnie zpingować . mój alias to wielebny.dnsalias.com


Na górę
Post: śr, 25 lip 2007 22:47:01 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 05 lis 2006 13:12:35
Posty: 1765
Wielebny pisze:
Słuchajcie czy DYN DNS lub no IP zadziała poprawnie jak ja mam interneta przez providera po sieci osiedlowej a nie ADSL (router mam już skonfigurowany z DYN DNS)??

Teraz jak sobie zrobiłem usera na DYN DNS to i tak nie można mnie zpingować . mój alias to wielebny.dnsalias.com


A masz publiczne IP?

_________________
BGP | Administrowanie sieciami komputerowymi i systemami informatycznymi | lipowski.org | bgp.pl


Na górę
Post: czw, 26 lip 2007 1:17:58 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15497
Lokalizacja: Wrocław
Wielebny pisze:
Słuchajcie czy DYN DNS lub no IP zadziała poprawnie jak ja mam interneta przez providera po sieci osiedlowej a nie ADSL (router mam już skonfigurowany z DYN DNS)??

Teraz jak sobie zrobiłem usera na DYN DNS to i tak nie można mnie zpingować . mój alias to wielebny.dnsalias.com

w intelinku dostajesz publiczne ipki z tego co sie nie mylę?

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: czw, 26 lip 2007 15:31:14 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 07 lip 2006 22:54:31
Posty: 468
No niestety nic z tego nie będzie bo za publiczne IP muszę zapłacić dodatkowo 80 zeta brutto.


Na górę
Post: czw, 26 lip 2007 16:24:37 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15497
Lokalizacja: Wrocław
80 zl rocznie to nie jest ogromny wydatek - odkladaj 7 zl miesiecznie ;)
a to jest przynajmniej stale zew. ip - zawsze serwerek* mozna postawić

* - intelink (o tego ISP pewnie Ci chodzi) blokuje wystawianie serwerów SMTP o ile pamiętam. moj kumpel u nich korzysta z neta

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: czw, 26 lip 2007 18:33:31 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 07 lip 2006 22:54:31
Posty: 468
No nie jest to faktycznie duży koszt ale sprawa wygląda tak ,że jak na razie nie ja płace za neta, tylko ciocia mojej narzeczonej :zlosnik: bo to u niej w domu i nie można przeginać pałki z kosztami.


Na górę
Post: ndz, 29 lip 2007 9:57:16 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lut 2004 12:59:50
Posty: 795
Lokalizacja: Wrocław
Mam coś problem z konfiguracją dyndns, wszystko działa do momentu przyznania nowego IP. Posiadam router do neo Asmax ar 704g.

Na routerze ustawiam:

Service Providerw: ww.dyndns.org (brak możliwości zmiany)
My Host Name: nazwa.dyndns.info
E-mail Address: mail@gmail.com
Username: login
Password: hasło
Wildcard support: no

Oraz na stronie www.dyndns.org:

dynamic DNS host

hostname: nazwa.dyndns.info
IP Address: ip z neo
Enable Wildcard: no
Mail Exchanger (optional): no

Za każdym razem po zmianie IP nie zmienia się mi automatycznie nowy IP na stronie dyndns.

Kiedyś podobnie ustawiłem sobie na stronie no-ip i wszystko działo.

Z góry dzięki za radę.

_________________
https://www.dropbox.com/referrals/NTM5MTU5OTM5


Na górę
Post: pt, 31 sie 2007 12:31:21 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 cze 2007 13:43:20
Posty: 170
OT odnośnie ISP Intelink...

Ręce opadają. :nie:

Od kwietnia miałem dosłownie grubo ponad 50 awarii. Często coś padało/pada w godzinach wieczornych i bez Internetu jestem do południa dnia następnego, czyli spokojnie kilkanaście godzin. Przeważnie problem tkwi w wadliwej instalacji kablowej - niepoprawnie zrobione przewieszki.

Po za dużą awaryjnością strasznie denerwuje mnie proxy. Mam wykupione zewnętrzne IP, ale pod portem 80 jestem widziany z IP serwera na którym siedzi squid, więc o ściąganiu z serwisów typu rapidshare mogę zapomnieć. Chciałem, żeby mnie wystawili przed proxy to nie chcą (taka polityka firmy :\ ). Jedynym plusem jest znaczne zwiększanie transferu w nocy. po 24 spokojnie mam do dyspozycji kilka Mbps pasma. Chciałem zrezygnować z usług Intelink'u, ale nie zgadzają się na wcześniejsze rozwiązanie umowy, która jest ważna jeszcze jakiś rok.


Na górę
Post: ndz, 02 wrz 2007 20:21:55 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 07 lip 2006 22:54:31
Posty: 468
Ja sie przeniosłem do INTELINK bo wcześniej byłem w GAWEX i tu w ogóle była porażka i żenuła bo neta więcej nie było jak był a do tego płaciło się jakoś ok 40 zł za 128 kb/sek 8(. W INTELINKU też są awarię ale to naprawdę sporadyczne w porównaniu do konkurencji i do tego serwis zawsze odbiera telefony i jakoś reaguje.


Na górę
Post: ndz, 02 wrz 2007 22:48:49 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 cze 2007 13:43:20
Posty: 170
Wcześniej też miałem Gawex. Awarii było stosunkowo mało, ale WWW strasznie muliły, a o VOIP można było tylko pomarzyć. Co do awaryjności Intelinku, to zależy na jakim jesteś osiedlu. Na Przylesiu z tego co się orientuję infrastruktura jest najlepsza i tam też praktycznie nic nie pada. W tej chwili chyba modernizują Bajkę. Ja jestem z Tatrzańskiego i tu jest chyba największa awaryjność!


Na górę
Post: ndz, 02 wrz 2007 23:07:55 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15497
Lokalizacja: Wrocław
z tego co wiem na Fordonie jest ok.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pn, 03 wrz 2007 16:53:53 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 cze 2007 13:43:20
Posty: 170
No właśnie niezabardzo, zależy od osiedla... jak już pisałem na Tatrzańskim jest najgorzej. Podobno w październiku mają tu modernizować - wpuszczać kable w ziemie.


Na górę
Post: wt, 04 wrz 2007 21:14:14 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 07 lip 2006 22:54:31
Posty: 468
Ja też jestem na Tatrzańskim i było kilka awarii ale mimo to lepiej jest nie ż w GAWEXIE bo w GAW. na bank nie miałem netu pomiędzy 20 a 22 oraz w soboty i niedziele pomiędzy 12 a 15.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 30 maja 2016 6:29:43

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl