Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 515 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 10 cze 2006 15:09:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16401
Lokalizacja: Nowa Ruda
No! W koncu udalo mi sie przygotowac material na czesc 2. otoz hehehe. normalnie to co zobaczylem u siebie w miescie po prostu zakrawa o pomste do nieba. Zobaczcie sami :

Obrazek


1. - Antenka Helicalna
2. - Grid na 5GHZ
3. - Parabola
4. - Yaga 19 dBi :D made by Allegro.
5. - Parabola

A zeby dolac olwy do ognia.... to chlopaki lacza sie na odleglosci nie wieksze niz.... 300 metrow (!!!) (poza Gridem - bo ten sieje na odleglosc 2km). Yaga 19dB celuje centranie w druga antene Yagi na odleglosc... 100 metrow.. I co ???? No i zgadnijcie.. dziel± NEOSTRADE !!! Nosz i jak sie tutaj nie @#!@!! !!!?!???

Po prostu lepiej nic nie mowic.

Nie wiem w co celuje parabola nr.3 -> Bo tam gdzie antena jest celowana jest czyste niebo ... :) Chyba ze oni uzywaja paraboli na odleglosc 15 metrow :DDD BBuHEehhehEhEheheHEHh!!!! OOhh LOL (!!) A parabola numer 5 celuje centralnie w niebo i budynek.. - odlegly o .. 40 metrow.. za ktorym znajduje sie tez... parabola .. wycelowana w kosmos .. o srednicy 90cm (!)

Takie kwiatki widze zawsze w wiekszych miastach. Dla mnie to po prosty zgroza! A to przeciez tacy oczytani i inteligentni ludzie ... nie no.. bez jaj. Pozostawie to bez komentarza.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 10 cze 2006 15:23:39 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 lip 2005 1:45:08
Posty: 1946
Lokalizacja: Ciechocinek
a no ładnie ładnie. jak ja dorwe aparat to cykne pare fotek i wtedy tez bedziecie mieli okazje popatrzec jak tu nie dostac kur... numery typu parabolic 27 Dbi + parabolic 27 dBi na 1,5 km widocznosc 100% (bridge) oraz Grid 27dBi + szczelinowka made by allegro + dopałka 200 mW na 600 m widocznosc 100% tryb WDS oraz ostatnio panel made by allegro+ sektor made by allegro (zeby bylo ciekawiej wisi na tej samej wysokosci co wyzej wspomiany grid (jeden kanal po drugim) i kolesie wstawili kolejnego grida bo stwierdzili ze nie dziala...szkoda tylko ze nie pomysleli ze te gridy jednak daja troche wsteczna...

pomijam juz gosci ktorzy dziela neo na 100m max a wyskakuja z dookolna 19 dBi i hellicalami z allegro

_________________
dragonnet


Na górę
Post: ndz, 11 cze 2006 18:36:25 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 paź 2005 15:09:15
Posty: 348
Cytuj:
Ostatnio spotkalem sie u mnie w okolicy ze niektore firmy stawiaja u klientow AP ze swoim siddem lub tel. z sasiedniej miejscowosci - nie podpiete do niczego - sieja tylko na standradowej antence gdzies z blokow jako reklama.

Zwykłe maronowanie kanałów

_________________
Obrazek

Pozdrawiam


Na górę
Post: ndz, 11 cze 2006 18:39:43 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 maja 2006 17:15:01
Posty: 62
somek pisze:

Ostatnio spotkalem sie u mnie w okolicy ze niektore firmy stawiaja u klientow AP ze swoim siddem lub tel. z sasiedniej miejscowosci - nie podpiete do niczego - sieja tylko na standradowej antence gdzies z blokow jako reklama.


Niby jakaś reklama to to jest :) Mój znajomy przez pół roku siał trzema sektorami niepodłączonymi do niczego po to, aby nikt nie zajął mu kanałów.
Można i tak. :ok: Ale na pewno nie jest to korzystne dla innych, na szczęście w okolicy nie było żadnych większych sieci, bo to było nowe, dopiero rozwijające się osiedle domków jednorodzinnych. Ale eter sobie w ten sposób zarezerwował :)


Na górę
Post: ndz, 11 cze 2006 20:12:33 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16401
Lokalizacja: Nowa Ruda
heh.. powiem Wam tyle ze siaæ SSIDami mozna na lewo i prawo i nie wplywa to specjalnie na transmisje danych bo to malutki pakiecik. Mozna w ten sposob niezle markowac sobie sieæ ;D

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: ndz, 11 cze 2006 20:49:03 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 10 kwie 2006 21:57:26
Posty: 91
Lokalizacja: Nowy Sącz
Napewno taniej niz latwiej niz hotspoty w celach promocji firmy :)


Na górę
Post: ndz, 11 cze 2006 20:49:43 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 lip 2005 1:45:08
Posty: 1946
Lokalizacja: Ciechocinek
a no zgadza sie...efekt dosc czesto spotykany. jak robilem siec na wyjezdzie w Wabrzeznie to ludzie wystawiali accesy z numerami telefonow jako SYSID nie podpiete zupelnie do niczego...

_________________
dragonnet


Na górę
Post: ndz, 11 cze 2006 22:45:50 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16401
Lokalizacja: Nowa Ruda
Ale wiesz.. mozna i tak ;D sam takie wypadki widzialem.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 08 lip 2006 13:04:44 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 02 lip 2006 9:29:08
Posty: 832
A tak swoją drogą w naszej okolicy jest idiota (za przeproszeniem), który ustawia anteny...owszem...kierunkowo.
Zamontował stację przekaźnikową na kościele. Antena, którą odbiera sygnał z serwerowni to panel ustawiony równolegle do dachu wieży czyli...do NIEBA!
Spokojnie. Antenę bazową (dookólną) zamontował w...wieży pod BLASZANYM dachem. Sygnał ma świetny bo jak kiedyś sprawdzałem z 200 metrów chyta 12%!(yagi 17dBi).
Dobrze.
Teraz pora na anteny klienckie. Montuje je oczywiście w kierunku kościoła, ale NIE w wierzę lecz w...drzwi wejściowe (mówię o klientach, którzy mieszkają w odległości nie większej niż 200 metrów, PARANOJA!). Zaś u kolegi, który znajduje się 700m od kościoła zamontował...zgadnijcie co...panelik!.
Na razie technologii starczy.
Teraz mowa o cenniku...

Montaż u klienta (razem ze sprzętem) - 600zł!!!
Udostępnienie łącza (aktywacja) - 50zł
Abonament miesięczny - 60zł!(a transfer 50kb/s w dzień, 80kb/s w nocy)!!!
Podsumując; instalacja i uruchomienie wynosi 710zł!!!
ZDZIERSTWO JAK CHOLERA!!! :nie:
na dodatek wszystkim w okolicy rozpowiada, że admin sieci do której ja należę NADAJE NIELEGALNIE SSID'a
co ciekawe prawdopodobnie stosuje jeszcze jakieś zagłuszarki bo na kanale (tylko) sieci mego admina jest dużo zagłuszeń (ze strony serwerowni ździerca i to z 15km jest 70% zagłuszeń)


Ostatnio zmieniony pt, 05 sty 2007 9:52:01 przez MacGyver., łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: ndz, 09 lip 2006 13:51:40 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 28 maja 2006 18:38:05
Posty: 9
Lokalizacja: Śląsk
Dobre :) Umnie na wsi mamy kolesi z dechą made by allegro i dopalaczem cos koło 500mW. Rozsiewają sygnał na domki w okolicy 300m :). Z tego powodu musiałem przejść na 5 Ghz. niestety;) Antena tak wali że na yagi oddalonej o 1 km ustawionej bokiem do anteny był sygnał o mocy 70% . Niestety na głupote nie ma lekarstwa.


Na górę
Post: pn, 10 lip 2006 11:32:03 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
W Oleśnicy jest spora sieć, gdzie chyba wszyscy mają Parabole z promiennikami z paneli 13dBi robione ;)


Na górę
   
Post: pn, 10 lip 2006 21:08:03 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15728
Lokalizacja: Wrocław
ale w oleśnicy stacja jest daleko od miasta :P
tam są chyba trzy sieci, które ostro ze sobą walczą?
znam panów z jednej sieci, wyglądali na miłych, ale nie miałem wiekszych dosiwadczen z oleśnickimi sieciami

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pn, 10 lip 2006 21:34:08 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16401
Lokalizacja: Nowa Ruda
Ja mialem antene z firmy Olnet - wlasnie z olesnicy. Czlowieku! jakbys zobaczyl co bylo w srodku to byc pekl ze smiechu. Kawal blachy z miedzi nie do konca dobrze wykrojonej !

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 14 lip 2006 15:05:26 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 22 maja 2006 10:51:39
Posty: 439
Lokalizacja: Częstochowa
Witajcie, wybaczcie ze tak pozno ale dostalem zdjecia w DOC'ach i ciezko mi bylo wyciagnac zdjecia z nich pod OO.

W najblizszym czasie wybieram sie na szczyt Jasnej Gory w celu wykonania panoramy Czestochowy wiec pstrykne jeszczr pare zdjec. Jezeli was jeszcze cos interesuje to mam inne zdjecia anten providerow w Czestochowie :]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_________________
www.lesio.net


Na górę
Post: pt, 14 lip 2006 16:42:39 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 01 kwie 2006 13:50:39
Posty: 558
Lokalizacja: Warszawa
To wszystko anteny jednej sieci 8( 8( 8(
Po cholere tego aż tyle

_________________
Sprzedam: Patrz Giełda


Na górę
Post: pt, 14 lip 2006 17:41:14 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 22 maja 2006 10:51:39
Posty: 439
Lokalizacja: Częstochowa
nie, nie jednej sieci, tam jest kilka providerow + Idealna siec + cholera wie co to :]

_________________
www.lesio.net


Na górę
Post: pt, 14 lip 2006 17:57:21 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 01 kwie 2006 13:50:39
Posty: 558
Lokalizacja: Warszawa
Bo troche sie zdziwiłem że 3 sektory wycelowane w jedną stronę.

Że tak z ciekawości zapytam ??
Co to za wynalazek ta antena na pierwszej fotce, pierwsza od lewej.

_________________
Sprzedam: Patrz Giełda


Na górę
Post: pt, 14 lip 2006 18:29:22 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Online
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4421
Lokalizacja: woj Śląskie
Na drugiej fotce jeszcze lepiej widac, tez pierwsza z lewej. IMHO sektor w polaryzacji pionowej.

_________________
Jardo


Na górę
Post: pn, 24 lip 2006 1:04:38 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 12 paź 2005 21:57:12
Posty: 550
Lokalizacja: Ełk
Poszedłem sobie wczoraj na piwo do PUBu i normalnie sie załamałem. Pub ma dwa lokale, jeden w budynku, a drugi 30m przed nim, pływa na jeziorze. Co zaobserwowałem?! Zestawiony link na... parabolach. No chyba kogos poje.... Jak mozna przy takiej odleglosci dawac parabole?! Nawet mi sie juz na ten temat nie chce wiecej pisac. Na dniach załącze fotki.

_________________
Ełk
""Mój system jest lepszy od twojego". To jest w pewnym sensie masturbacja on-line" - Linus Torvalds


Na górę
Post: pn, 24 lip 2006 9:34:26 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 12 paź 2005 21:57:12
Posty: 550
Lokalizacja: Ełk
Tak jak napisalem, są to anteny jednej z lokalnych firm (zamiesza ona swoje logo na kazdej paraboli). Satelita była by zwrocona w inną stronę, one są zwrocone do siebie. Ponizej fota ktorą znalazlem na necie, zaznaczyłem na niej link. Jeszcze dzis postaram sie wrzucic fotki ktore sam zrobie.

Obrazek
Obrazek

_________________
Ełk

""Mój system jest lepszy od twojego". To jest w pewnym sensie masturbacja on-line" - Linus Torvalds


Na górę
Post: pn, 24 lip 2006 11:07:12 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6555
Lokalizacja: Polska
Cytuj:
Coś chyba namotałeś bo obie fotki są w bardzo małej rdzielczości i praktycznie nic tam nie widać

To przecież pisał że znalazł tylko takie na necie. Ale w sumie wszystko jest czytelne także OK.
Co do ODBIORNIKÓW satelitarnych - czyli parabol, nie są one TyLko zwrócone ku południu. Tj może nie mają ustawionej jej na Hotbird tylko Nasa TV :D ;)

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: ndz, 30 lip 2006 14:00:58 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 28 mar 2006 0:47:07
Posty: 61
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
a ja niedawno wrocilem z pobytu w krakowie, co tam zobaczylem.... przekracza wszelkie granice

wioski niedaleko krakowa, na bazie sektor taaaaki wielki a u klientow, TEZ SEKTORY :D
niewazne jaka odleglosc na prawie kazdym domku antena sektorowa z allegro
na dodatek link miedzy blokiem a domkiem z tym wielkim sektorem (jakies 500 metrow) na gridach ; x

jak tylko siostra przyjedzie z aparatem na ktorym sa zdjecia zamieszcze je tutaj

_________________
e-skarzysko.pl / head admin /// network info:
base1: Cyberbajt Vline Sector 15 + OvisLink 1120 (APPro) base2: 12dBi sektor + Planet 1963A (APPro)
server: Acer Altos11000; - Cold Linux 2.2.2; - Squid + niceshaper0.6, DSL 4mbit , 24 users, 5x switch Pentagram 8P Clients: Dlink DWL-520+ , yagi 12dBi or 16dBi Netus


Na górę
Post: ndz, 30 lip 2006 14:18:31 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16401
Lokalizacja: Nowa Ruda
dzisiaj widzialem przed wroclawiem od strony swidnicy - miroslawice podajrze albo cos przed - wieeeeeLlkiiia semidookolna. pogratulowac ! Buhehehehe...

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: ndz, 30 lip 2006 14:30:34 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: ndz, 02 lip 2006 9:29:08
Posty: 832
broken pisze:
dzisiaj widzialem przed wroclawiem od strony swidnicy - miroslawice podajrze albo cos przed - wieeeeeLlkiiia semidookolna. pogratulowac ! Buhehehehe...

Hehe, a ja dziś przejechałem całą polskę (do Szczecina) autostradą A4 i widziałem to samo co Ty (i chyba też Mirosławice to były). SZOK!!!

_________________
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie podejrzewałem, że na świecie jest tak wielu idiotów (Stanisław Lem).
Michał


Na górę
Post: ndz, 30 lip 2006 21:49:59 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 paź 2005 15:09:15
Posty: 348
Dzisiaj byłem u rodziny za rzeszowem i kuzynka podłączyła się do neta. Patrze a ona ma YAGE made in garaz a do bazy 30 metrów. Jej sąsiedzi mają helicalne na takie odległości. SKANDAL!!!

_________________
Obrazek


Pozdrawiam


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 515 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 26 kwie 2018 23:09:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl